BSC Architecture

Architecture, Interiors, Soho

bsc architecture, high loft

This Manhattan loft, also referred to by the project’s architect as the High Loft, was redesigned to meet the needs of a young family of four. The changes were executed with design principles that also examine the play of urban light and views within the home’s internal structure. In addition to the home’s interior square footage, the family was attracted to the space’s 13-foot high ceilings, and several other aspects of the building including its rich history and distinct cast iron structure.

Read more

Architecture, Hamptons

exterior, split level home, architecture lloyd neck new york

This rectangularly shaped house was originally built in the mid-1960s and is situated at the top of a natural knoll in Lloyd Neck, New York. The home’s current design could be described as “upside down” since the private bedroom areas are located on the ground floor and the public areas above. Its recent renovation was completed in 2008 by BSC Architecture and was cleverly named the Graft House after their unique design approach.

Find out how this modern home came to be

Architecture, Design, Interiors, Park Slope

Park Slope Brownstone, brooklyn renovation, bsc architect, Subtractive House

This 1899 Park Slope brownstone underwent an extensive renovation inspired by its new owners’ desire to recreate their previous living space. Their former home was an airy, light-filled space with small private bedrooms adjacent to large communal areas, fostering a sense of family cohesion and intimacy. Unfortunately, their vision was contradictory to the existing Brooklyn structure.

But these types of challenges can be a designer’s greatest motivator, and the team from BSC Architecture took the test head on. Drawing inspiration from the words of Gordon Matta Clark, “a response to cosmetic design; completion through removal; completion through collapse; completion through emptiness,” the redesign was realized through a process of strategic removal.

More on this clever project here