architensions

Brooklyn, Design, Interiors

This Brooklyn abode feels more like a compound than traditional townhouse, with a redesign that blurred the lines between inside and out, and added three pavilions to the backyard. Two pavilions extend from the rear of the townhouse, while the third was envisioned as a mini writers retreat. (We’ve swooned over this backyard pavilion before.) Inside the main house, the completely paired down, modern interiors were finished with light wood, gray tile and high ceilings.

Head inside

Architecture, Brooklyn

Architensions, Writing Pavilion, Brooklyn backyards, writers retreat

Most Brooklyn creatives head to the local cafe when they need to escape to get work done, but this lucky couple can retreat right to their backyard garden (h/t Inhabitat). They enlisted local firm Architensions to design a space where they can find “a condition of isolation or immersive solitude” for writing and drawing. The result is the Writing Pavilion, a 50-square-foot wooden structure that is light-filled and serene, but purposefully simple and void of distractions.

Find out more about this outdoor escape

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTERS

Thank you, your sign-up request was successful!
This email address is already subscribed, thank you!
Please provide a valid email address.
Please complete the CAPTCHA.
Oops. Something went wrong. Please try again later.