Beautiful Boerum Hill Townhouse Has a Whimsical Kids’ Playroom and an Impeccable Garden

Posted On Mon, September 21, 2015 By

Posted On Mon, September 21, 2015 By In Architecture, Boerum Hill, Interiors

When it comes to Brooklyn townhouses, we often find ourselves ogling their immaculate renovations; incredible undertakings that always somehow manage to perfectly balance the beautiful and historic roots of a construction with the whimsical and wonderful details of modern homes. This gorgeous four-story row house in Boerum Hill is no exception.

Renovated by CWB Architects back in 2010, the project included a gut renovation of the two lower floors, and the family room, guest room, playroom, bar and mechanical space were all redesigned. A large opening was also inserted into the southern facade facing the garden, and a sunscreen was integrated into the structure to shield the interior spaces. What came to be was a home that’s both cohesive and inviting.

Boerum hill row house, brooklyn renovation, CWB Architects

The renovated space is 2,600 square feet dripping with good taste and classic design. The living room features cool gray walls adorned with graphic plant prints, and above the fireplace hangs a bamboo framed mirror.

Boerum hill row house, brooklyn renovation,  CWB Architects

Boerum hill row house, brooklyn renovation,  CWB Architects

On the lower garden floor, the den is beautifully decorated with unique tribal masks, built-in bookshelves, and rich warm colors and textures. Behind the sofa is the upper half of a two-story opening with a stairwell that connects the garden level with the cellar floor and garden below.

Boerum hill row house, brooklyn renovation, CWB Architects

The exterior wall of the cellar, made up of a floor-to-ceiling window and door, floods the playroom with an abundance of natural light. A festive blue accent wall is broken up with whimsical round interior “windows.” (Surely making for a child’s paradise!)

Boerum Hill House

Boerum hill row house, brooklyn renovation,  CWB Architects

The immaculate garden is enclosed with a thick wooden fence and tall trees and it also includes two levels—one with lush green grass and the other a raised wooden platform.

Each floor of this four-story home is designed for a specific purpose, and the interior accents and furnishings vary depending on who will be using the space and how they’ll be using it. Regardless of these design fluctuations, the home’s interior melds beautifully. To see more work from CBW Architects, check out their website.

RELATED:

Images courtesy of CBW Architects

Tags : , ,

Neighborhoods : Boerum Hill

MOST RECENT ARTICLES

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTERS

Thank you, your sign-up request was successful!
This email address is already subscribed, thank you!
Please provide a valid email address.
Please complete the CAPTCHA.
Oops. Something went wrong. Please try again later.