Subtractive House

Architecture, Design, Interiors, Park Slope

Park Slope Brownstone, brooklyn renovation, bsc architect, Subtractive House

This 1899 Park Slope brownstone underwent an extensive renovation inspired by its new owners’ desire to recreate their previous living space. Their former home was an airy, light-filled space with small private bedrooms adjacent to large communal areas, fostering a sense of family cohesion and intimacy. Unfortunately, their vision was contradictory to the existing Brooklyn structure.

But these types of challenges can be a designer’s greatest motivator, and the team from BSC Architecture took the test head on. Drawing inspiration from the words of Gordon Matta Clark, “a response to cosmetic design; completion through removal; completion through collapse; completion through emptiness,” the redesign was realized through a process of strategic removal.

More on this clever project here

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTERS

Thank you, your sign-up request was successful!
This email address is already subscribed, thank you!
Please provide a valid email address.
Please complete the CAPTCHA.
Oops. Something went wrong. Please try again later.