Method Design

Architecture, Green Design

A 1960s Woodland Residence Gets a Modern Extension Set on Stilts

By Ana Lisa Alperovich, Mon, February 2, 2015

Method Design, sustainable renovation, adition, DPR Residence, Pound Ridge, on stilts, on thin columns, sustainable redesign, re-cladding home

Updating an old home comes with its challenges, but when you’re faced with an unconventional site like the one seen above, adding a room isn’t as easy as pouring some foundation. When approaching this project in Pound Ridge, Method Design wasn’t afraid of thinking outside the box, and they applied a clever, eco-friendly design solution to the challenging renovation: a new room set on stilts. This beautiful addition is not only functional, but it also perfectly mirrors and melds with its sloped and wooded locale.

Learn more about this striking eco-extension

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTERS

Thank you, your sign-up request was successful!
This email address is already subscribed, thank you!
Please provide a valid email address.
Please complete the CAPTCHA.
Oops. Something went wrong. Please try again later.